برگزاری کانون ادبی نیم وجبی‌ها

ساخت وبلاگ

کانون ادبی نیم‌وجبی‌ها بعد از برگزاری نشست کتابخوان در روز پنجشنبه، 25 خرداد در بخش کودک و نوجوان به مربیگری رقیه ندیری برگزار گردید.


در این نشست رقیه ندیری مربی کانون ادبی، به توضیح مفهوم شخصیت در داستان‌نویسی پرداختند. برای انجام این امر، شخصیت‌هایی که در معرفی کتاب اعضا در نشست کتابخوان مورد بررسی قرار گرفت. به عنوان نمونه شخصیت اسکار در کتاب گربه‌ی گور به قیر شده، شخصیت بابا در کتاب جزیره‌ی بی تربیت‌ها

همچنین برای تفهیم بیشتر شخصیت، به ویژگی‌های شخصیت‌های سریال شمعدونی اشاره شد.

تعریف شخصیت: به طور کلی عبارت است از مجموعه‌ای از رفتارها، افکار و گفتار که از یک شخص می‌بینیم.

نمونه شخصیت در رفتار: افرادی که شخصیت‌های سودجو دارند و می‌خواهند از هر موقعیتی به نفع خود سوءاستفاده نمایند.

نمونه شخصیت در گفتار: شخصیت عطا در سریال شمعدونی که با تکیه کلام های بیچاره ات میکنه، یا باز اینو میگه، از این تکیه کلامها متوجه می‌شویم که عطاء شخصیت خیلی عصبانی دارد. از گفتارِ شخص، پی به شخصیتش می‌بریم.

نمونه شخصیت در افکار: ارشیاء در سریال شمعدونی که فکرش باز است و می فهمد که پدرش دوست دارد با مادرش آشتی کند. از افکار ارشیاء پی به شخصیتش می‌بریم.

بعضی وقتها یکی از این ها (رفتار، افکار، گفتار) پررنگ می‌شود. مثلا رفتار سودجویانه پادشاه در کتاب جزیزه‌ی بی‌تربیت‌ها

شخصیتهای داستانی خودمان را چگونه بسازیم؟

1-   اولین و مهمترین کار این است که به اطرافمان توجه کنیم. باید یکسری ویژگی‌ها را در شخصیت‌هایمان پررنگ کنیم که برای اینکار به عنصر تخیل نیاز داریم.

2-   شخصیتهایی که قبلا مطالعه کرده‌ایم را دستکاری کنیم.

3-   شخصیتی را از بیرون انتخاب کنیم و رفتارها، گفتارها و افکارش را پررنگ‌تر کنیم. مثلا به شخصیت تکیه کلام بدهیم.

4-   توی جلد شخصیت‌هایمان برویم. مثلا اگر شخصیتمان یک تاجر سودجو است در جلد شخصیت تاجر سودجو برویم و خود را در موقعیت او قرار دهیم. خودمان را جای شخصیت موردنظرمان بگذاریم.

5-   از نوشتن شخصیت‌های سیاه و سفید دوری کنید.

در ادامه نشست کانون ادبی، اعضا تکلیف جلسه‌ی گذشته‌ی خود را مبنی بر نوشتن یادداشتهای روزانه‌شان خواندند و نقاط قوت و ضعف نوشته‌هایشان مورد ارزیابی قرار گرفت.

نقطه قوت یادداشتهای مبارکه عباس‌آبادی این بود که احساسات خود را به خوبی در یادداشتهایش بیان کرده بود. نقطه ضعف هم این بود که از زمان حال به زمان گذشته و بالعکس پرش کرده بود. بهتر بود که یا زمان حال را می‌نوشت یا زمان گذشته.

نقطه قوت فاطمه توکلی در یادداشتهایش این بود که از عنصر تخیل در یکی از یادداشتهایش به خوبی استفاده کرده بود. بعدها همین‌ها دستمایه‌ی نوشتن داستانهایش می‌شود. نقطه ضعف هم، نداشتن پایان در یادداشتهایش بود. باید در یادداشتهایمان اتفاقی را ارائه دهیم که پایان داشته باشد.

علی کاوی در یادداشتهایش به خوبی از احساساتش نوشته بود. در کل یادداشتهای این عضو کانون ادبی خوب ارزیابی شد.

 

در پایان رقیه ندیری به معرفی کتاب شعر «پرنده گفت شاعرم» سروده‌ی «افسانه شعبان‌نژاد»، به تصویرگری پرستو اوحدی، انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پرداخت و  برخی از شعرهای این کتاب را خوانش کرد. و اعضای کانون ادبی هم نظراتشان را در مورد هر یک از این شعرها بیان نمودند. این کتاب شعر، جمله‌های شاعرانه ای است بین درخت و پرنده و اتفاقاتی که بین درخت و پرنده می‌افتد.

بخش کودک و نوجوان ......
ما را در سایت بخش کودک و نوجوان ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7aminilibka بازدید : 266 تاريخ : شنبه 24 تير 1396 ساعت: 6:30